A Rádió 1 és a Retro Rádió stabilan vezeti a hallgatottsági listákat

Hónapok óta stabilan napi egymillió fő felett van a Rádió 1 hallgatótábora, a Retro Rádió műsorait pedig közel másfél millióan hallgatják naponta - derül ki a Kantar-Hoffman legújabb rádiós mérési adataiból. Az elmúlt hónapban újabb ismert és népszerű műsorvezetőkkel bővült a Retro csapata, a hallgatók hihetetlen mértékű aktivitásával pedig Magyarország kedvenc slágerlistája is összeállt.

A Kantar-Hoffman szeptemberi kutatásából kiderült, a legfontosabb mért korcsoportokban a leghallgatottabb rádiók továbbra is a Rádió 1 és a Retro, a fővárosban és országosan egyaránt. A 15 évnél idősebbek körében a Retro Rádió népszerűsége töretlen, közel másfél millió hallgatóval napi szinten abszolút az első helyen áll. A Rádió 1 pedig országosan a harmadik helyet foglalja el, alig fél százalékkal lemaradva a jóval nagyobb lefedettségű közszolgálati Petőfi Rádió mögött. A Rádió 1 hallgatottsága immár negyedik hónapja áll stabilan 1 millió fő felett naponta.

A kereskedelmileg kiemelten fontos 18-49 éves korosztályban a Balázséknak és az igazi slágereknek otthont adó Rádió 1 vezet országosan. A felmérésből az is kiderült, hogy a magas vásárlóerővel bíró fiatal férfiak (18-49 évesek) közül is a legtöbben a Rádió 1 hálózatát választják.

A teljes mért (15+) korcsoportban Budapesten is a Retro rádió vezeti a hallgatottsági listát. Ebben a korosztályban második helyen a Rádió 1 van, a harmadik pedig a Sláger FM, mindössze egy hajszállal megelőzve a Petőfi Rádiót.

A 18-49 évesek és 18-49 éves férfiak a fővárosban is a Rádió 1 mellett vannak, a legtöbben a hálózatos adót hallgatják, míg a Retro stabilan a második helyen van. Ebben a két célcsoportban a harmadik a Petőfi Rádió, míg a Sláger FM a negyedik a sorban.

A leghallgatottabb és legnépszerűbb rádiók reklámidejét értékesítő MediaMoment 2020 utolsó negyedévében is egyedi csomagokkal, akár területileg is szegmentálható kampányokkal, Rádió 1 és Retro Rádió közös kampányokkal áll az ügyfelek rendelkezésére.

A hallgatók a visszajelzések szerint örömmel fogadták a Retro Rádió legújabb műsorvezetőit, akik októbertől csatlakoztak a csapathoz. Vágó Piros a gasztronómiai témákat körbejáró Rádiókonyhával egy vadonatúj műfajt emelt be a kínálatba, Vas Maya pedig az Éjjeli mesékkel egy hiánypótló, lelkizős-beszélgetős műsort hozott a programba. A hallgatók lehetőséget kaptak arra is, hogy kedvenc dalaikból összeállítsák saját, TOP10-es listájukat. Októberben kiemelkedő számú szavazat érkezett a szerkesztőségbe, amelyből hamarosan összeáll a Retro Rádió TOP1000-es slágerlistája is. A visszajelzések a zenei kínálat finomhangolásában is segítséget nyújtanak, hiszen a hihetetlen mértékű aktivitásból kiderül, mely dalokat hallgatja legszívesebben a Retro közönsége.

Partnereink

 

Kapcsolat

Írjon nekünk:
hirdetes@mediamoment.hu

1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.

+36204500550