Hallgatottsági adatok - 2019. február

Tovább nőtt a Retro Rádió hallgatottsága

A Rádió 1-ért rajonganak a fiatal felnőttek

Tovább növelte előnyét, naponta közel másfélmillió hallgatóval vezeti a hallgatottsági versenyt a Retro Rádió. Az ország első számú rádiója 2018 júniusi indulása óta milliók kedvencévé vált, míg az igazi mai slágereknek és a Balázsék című reggeli műsornak is otthont adó Rádió 1 a budapestiek és országosan a fiatal felnőttek legkedveltebb adója.

A Kantar Hoffmann 2019 februári mérése szerint jelentősen növelte előnyét a Retro Rádió. Az egyetlen országos lefedettségű kereskedelmi adót a legfrissebb adatok alapján naponta közel 200 ezer fővel többen hallgatják, mint a második helyezett Petőfi Rádiót.

A Retro Rádió saját hallgatottsági adatain is mérésről mérésre nagyot javít. A nagy generáció legnagyobb slágereit sugárzó adó 2018 júniusi indulását követően az első, októberi hivatalos hallgatottsági mérésben a 15 év felettiek körében mindösszesen 3%-kal maradt el a Petőfi rádió átlagos napi hallgatottságától. Ekkor a Petőfit a hallgatók 17,31%-a, a Retro Rádiót pedig  14,62% követte. A következő mérésnél, a tavalyi év végén a Petőfi és a Retro napi átlagos hallgatottsága hibahatáron belül, szinte azonos volt.

A legfrissebb, 2019 februári eredmények alapján kijelenthető, hogy a Retro folyamatosan gyűjti az új hallgatókat, az idei év elején már jelentős előnyre tett szert. A 15 év felettiek körében a Retro Rádiót a hallgatók 17,74%-a követi naponta.

A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 30-59-es korosztályt vizsgálva is megállapítható, hogy a Retro magabiztosan piacvezető.

A fiatal felnőttek kedvence továbbra is a Rádió 1. A hálózat a 15-39-es korosztályban stabilan piacvezető, az igazi mai slágereknek, a legnépszerűbb lemezlovasoknak és a Balázséknak is otthont adó rádió országosan az első.

Budapesten változatlanul vezet a Rádió 1, mögötte második a Retro, harmadik pedig a Petőfi rádió. A nemrég új frekvenciára költöző Sláger FM nem járult hozzá a hallgatottsági adatok publikálásához.

Forrás: Kantar-Hoffmann rádiós közönségmérés 2019. február

Partnereink

 

Kapcsolat

Írjon nekünk:
hirdetes@mediamoment.hu

1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.

+36204500550