Országosan a Retro, Budapesten a Rádió 1 a piacvezető - Megérkeztek a Best FM brand első összesített hallgatottsági adatai

Továbbra is az ország kedvenc adója a Retro Rádió, míg a fővárosiak leginkább a Rádió 1-et választják, derült ki a legfrissebb hallgatottsági felmérésből. 2019 utolsó negyedévében nem változott az országos, a megyeszékhelyi és a budapesti rádiós piac, a MediaMoment által értékesített rádiók maradtak a vezető pozíciókban.

A fővárosban a Balázséknak és az igazi mai slágereknek is otthont adó Rádió 1 maradt a hallgatók kedvence, míg országosan a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek slágereit játszó rádió, a Retro vezet a kereskedelmileg kiemelten fontos 15-59-es korosztályban.

Ebben a korcsoportban a sorrend: Retro Rádió, Rádió 1, Petőfi Rádió, és Kossuth Rádió.

A megyeszékhelyeken is a Retrot hallgatják a legtöbben, ezt követi a Rádió 1, de ezekben a nagyvárosokban és vonzáskörzetükben a Kossuth Rádió megelőzi a Petőfit.

Budapesten a 15-59-es korosztályban évek óta a Rádió 1 a piacvezető.

A kutatásban először mérték a Best FM név alatt működő rádiók hallgatottságát. A Budapesten, Egerben, Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Zalaegerszegen fogható adók napi hallgatottsága 100 ezer fő feletti, amelynek 60%-a a 25-55 éves korosztály tagjai közül kerül ki.

Forrás: Kantar-Hoffmann rádiós közönségmérés 2019. december

Partnereink

 

Kapcsolat

Írjon nekünk:
hirdetes@mediamoment.hu

1016 Budapest, Hegyalja út 7-13.

+36204500550